info@bezwaarwozwaarde.nl

WOZ-waarde te hoog

Vindt u de WOZ-waarde te hoog? Het loont om hier bezwaar tegen aan te tekenen, wanneer u hier gegronde redenen voor heeft. Mogelijk is er binnen uw woning sprake van schade, waar in de berekening van uw gemeente geen rekening mee is gehouden. Ook kan het voorkomen dat de WOZ-waarde hoger uitvalt dan de prijs waarvoor u een woning rond de peildatum kocht. Dit is vreemd, wanneer u in de tussentijd geen verbeteringen aan de woning heeft doorgevoerd. Op deze pagina leest u meer over hetgeen u kunt overwegen, als de WOZ-waarde te hoog blijkt te zijn. Er zijn verschillende hulpmiddelen, die u helpen een inschatting te maken van een realistische WOZ-waarde voor uw woning.

Is mijn WOZ-waarde te hoog?

U kunt op verschillende manieren achterhalen of uw WOZ-waarde te hoog is. Informeer bijvoorbeeld eens bij uw buren, hoe hoog de WOZ-waarde van hun woning is. Het is nog prettiger, wanneer u het taxatieverslag van de gemeente in kunt zien voor de woning van de buren. Leg dit verslag eens naast uw eigen verslag, welke u bij uw gemeente op kunt vragen. Een andere manier om te bepalen of de WOZ-waarde inderdaad te hoog is, is het gebruik van het WOZ-waardeloket. Via deze online portal kunt u de WOZ-waarde van iedere woning in Nederland opvragen. Kijk hierbij specifiek eens naar de WOZ-waarde van woningen in uw wijk, waarvan u verwacht dat deze een vergelijkbare waarde heeft als uw eigen woning.

WOZ-waarde te hoog kost onnodig veel geld

Het feit dat uw WOZ-waarde mogelijk te hoog is, kan u onnodig veel geld kosten. Er zijn verschillende instanties binnen de overheid, die op basis van de WOZ-waarde van uw woning bepalen hoeveel u jaarlijks aan belastingen en heffingen betaalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de waterschapsbelasting, de schenk- en erfbelasting, het eigenwoningforfait, enzovoorts. Het maakt dat het u al snel enkele tientallen tot honderden euro’s per jaar kan kosten, als de WOZ-waarde te hoog is. Reden genoeg om hier nog eens kritisch naar te kijken.

Waardescan als WOZ-waarde te hoog is

Reeds las u dat u verschillende stappen kunt zetten, om zelf te bepalen of de WOZ-waarde te hoog is. U kunt er ook voor kiezen hier onze specialisten voor in te schakelen. Via onze website kunt u een vrijblijvende waardescan aanvragen. Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd en uw persoonlijke account geactiveerd heeft, gaan zij voor u aan de slag. Hierbij wordt gekeken naar de WOZ-waarde van woningen in de wijk, mogelijke factoren die ertoe leiden dat de WOZ-waarde naar beneden moet worden bijgesteld, enzovoorts. Als blijkt dat de WOZ-waarde te hoog is, nemen zij contact met u op. We delen hierbij direct wat onze werkwijze is en welke informatie we van u nodig hebben om bezwaar aan te kunnen tekenen tegen de vastgestelde WOZ-waarde door uw gemeente.

Bezwaar aantekenen als WOZ-waarde te hoog is

Bezwaar aantekenen bij uw gemeente is het meest eenvoudig, wanneer u een nieuwe taxatie uit laat voeren door onze makelaars. Een gemeente hecht veel waarde aan zo’n taxatierapport. Het toont daarbij duidelijk aan, dat uw WOZ-waarde om specifieke redenen te hoog is. Zoals u eerder las kan er sprake zijn van schade aan de binnenzijde van het pand, waar door de gemeente geen rekening mee is gehouden bij het vaststellen van de WOZ-waarde. Wist u dat Nederlandse gemeenten in de laatste jaren circa de helft van de bezwaarschriften hebben goedgekeurd? Dit betekent dat bij circa de helft van de bezwaren de WOZ-waarde naar beneden is bijgesteld. Neem eens contact met ons op, wanneer u meer informatie wenst over onze werkwijze en de voordelen die het u op kan leveren.

Meer dan 20.000 mensen gingen u voor!
Veel gestelde vragen
Voor het opstellen en indienen van een WOZ-bezwaar door een erkend WOZ-taxateur hoef ik niets te betalen. Hoe zit dat precies?
U besluit een bezwaarprocedure tegen de WOZ-beschikking te starten en neemt hiervoor John Schokker als erkend WOZ-tax­ateur in de arm. Wanneer de gemeente uw bezwaar toekent en de WOZ-waarde vermindert, heeft u recht op een vergoeding van de proceskosten. Dit is geregeld in artikel 7.15 van de Algemene wet bestuursrecht. Daarbij gaat het om rechtsbijstand die een derde beroepsmatig heeft verleend.
Wanneer het bezwaar niet door de gemeente gegrond verklaard wordt ben ik dan wel kosten aan bezwaarwozwaarde.nl kwijt?
Indien het bezwaar niet door de gemeente wordt gehonoreerd dan zijn de gemaakte kosten aan de door bezwaarwozwaarde.nl ingeschakelde taxateurs en juridisch medewerkers voor rekening van bezwaarwozwaarde.nl. U wordt hierdoor nooit geconfronteerd met kosten.
Kan ik altijd bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking, ook wanneer ik slechts een geringe verlaging van de WOZ-waarde wil?
Ja, u kunt altijd bezwaar maken tegen de door uw gemeente vastgestelde WOZ-waarde voor uw woning. De Hoge Raad heeft hierover meerdere uitspraken gedaan. Ook wanneer een woningeigenaar slechts een kleine aanpassing van de WOZ-waarde wenst, moet de gemeente een WOZ-bezwaarschrift in behandeling nemen. Voorheen konden gemeenten dergelijke bezwaarschriften afwijzen. Reden voor deze verandering is dat de WOZ-waarde niet alleen bepalend is voor de hoogte van de OZB-aanslag, maar bijvoorbeeld ook voor de erfbelasting. Zodoende kan een iets te hoge WOZ-waarde resulteren in flink hogere belastingaanslagen.
Kan ik ook bezwaar maken tegen een te laag vastgestelde WOZ-waarde?
Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een te lage WOZ-waarde. Een te lage WOZ-waarde kan nadelig zijn voor een waardecompensatie regeling of bij verkoop van uw object.
Ik heb de WOZ-beschikking ontvangen en ben het oneens met de vastgestelde waarde. Binnen welke termijn moet ik mijn WOZ-bezwaarschrift indienen?
Binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking moet uw bezwaar tegen de WOZ-waarde bij de gemeente zijn ingediend. De gemeente moet binnen het kalenderjaar reageren op uw WOZ-bezwaarschrift.
Zijn taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl ingeschreven bij de kamer van het NRVT?
Alle taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl dienen ingeschreven te zijn bij een kamer van het NRVT (wonen of WOZ) waardoor u gegarandeerd bent van de juiste deskundigheid van de taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl.
Betrokken partijen
John Schokker

Even voorstellen

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor iedereen die hun WOZ-waarde wil verlagen...

Lees meer >
Contact
  • Bezwaar WOZ-waarde B.V.
  • postbus 2324
  • 9704 CH Groningen
Lid van Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen
Erkend door Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
© 2024 Bezwaar WOZ-waarde B.V. - Algemene voorwaarden - Privacy statement - Disclaimer - Sitemap - Contact
Realisatie: SiteOnline