info@bezwaarwozwaarde.nl

WOZ taxatie

Heeft u van uw gemeente te horen gekregen op welk bedrag zij de WOZ-waarde van uw woning hebben vastgesteld? In dat geval kan het lonen om een verslag van de WOZ taxatie bij uw gemeente op te vragen. Het verslag vertelt u meer over de wijze waarop uw gemeente tot een bepaalde WOZ-waarde is gekomen. U zal niet de eerste zijn, waarbij de WOZ-waarde van de woning veel hoger is dan dat de woning waard is. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van schade aan het pand, welke niet of niet voldoende in de berekening van de gemeente is meegenomen. Laat een nieuwe WOZ taxatie uitvoeren door een erkend WOZ taxateur, om aan te tonen dat de WOZ-waarde verkeerd is vastgesteld door uw gemeente. Het kan u veel geld besparen.

Nieuwe WOZ taxatie kan geld besparen

De voornaamste reden om een nieuwe WOZ taxatie aan te vragen bij een makelaar, is het feit dat dit u veel geld kan besparen. Er zijn diverse overheidsinstellingen, die de door u te betalen belastingen en heffingen vaststellen op basis van de WOZ-waarde van uw woning. Des te hoger de WOZ-waarde is, des te meer zult u ook betalen aan belastingen. De WOZ-waarde heeft onder meer invloed op het eigenwoningforfait, op de inkomstenbelasting in het geval van een vakantiewoning, de waterschapsbelasting, enzovoorts. Als u met een nieuwe WOZ taxatie door een makelaar aan kunt tonen dat de WOZ-waarde van uw gemeente onjuist is, levert u dit al snel enkele tientallen euro’s aan financieel voordeel op per jaar.

Oorzaken onjuiste WOZ taxatie

Verschillende oorzaken kunnen ertoe leiden, dat de WOZ taxatie door de gemeente onjuist is uitgevoerd. De gemeente kijkt bijvoorbeeld niet bij u binnen. Mogelijk zitten er scheuren in wanden door een aardbeving in de regio of een verzakking van de grond. In beide gevallen kan dit invloed hebben op de waarde van uw woning. Door een nieuwe WOZ taxatie uit te laten voeren waarbij ook in huis gekeken wordt, kan deze schade meegenomen worden in de berekening van de WOZ-waarde. Een onjuist uitgevoerde WOZ taxatie komt ook voor, wanneer u rond de peildatum een nieuwe woning gekocht heeft. Heeft u weinig of niets in de woning aangepast? In dat geval zou de WOZ-waarde nooit boven de waarde mogen liggen waarvoor u de woning heeft aangekocht. Er zijn nog meer redenen die maken dat een WOZ taxatie door de gemeente onjuist kan zijn.

Zelf een snelle WOZ taxatie uitvoeren

U kunt ervoor kiezen om zelf alvast een snelle WOZ taxatie uit te voeren, door de WOZ-waarde van uw woning te vergelijken met die van andere woningen in de wijk. U kunt vaak redelijk bepalen welke van deze woningen een vergelijkbare waarde zou moeten hebben. Via het WOZ-waardeloket kunt u de WOZ-waarde van iedere woning in Nederland opvragen. Dit is gratis en werkt heel eenvoudig. Ziet u duidelijke verschillen in de WOZ-waarde van de huizen in de wijk? In dat geval loont het om hier door een professional naar te laten kijken. Via onze website kunt u een vrijblijvende waardescan aanvragen. Onze specialisten zullen voor u inschatten of het indienen van een WOZ bezwaarschrift kans van slagen heeft.

Nieuwe WOZ taxatie door makelaar uit laten voeren

Wanneer uit de waardescan via onze website blijkt dat de WOZ-waarde van uw woning inderdaad verkeerd berekend lijkt te zijn, brengen we u hiervan op de hoogte. Het kan vervolgens interessant zijn om de waarde van uw woning opnieuw te laten taxeren door een makelaar. Het taxatierapport van een makelaar helpt vaak bij het indienen van een bezwaarschrift. Gemeenten hechten veel waarde aan een dergelijk bewijs. Neem eens contact met ons op, zodat we u meer kunnen vertellen over de hulp die we u kunnen bieden, als u vindt dat de WOZ taxatie van uw gemeente onjuist is uitgevoerd.

Meer dan 20.000 mensen gingen u voor!
Veel gestelde vragen
Voor het opstellen en indienen van een WOZ-bezwaar door een erkend WOZ-taxateur hoef ik niets te betalen. Hoe zit dat precies?
U besluit een bezwaarprocedure tegen de WOZ-beschikking te starten en neemt hiervoor John Schokker als erkend WOZ-taxateur in de arm. Wanneer de gemeente uw bezwaar toekent en de WOZ-waarde vermindert, heeft u recht op een vergoeding van de proceskosten. Dit is geregeld in artikel 7.15 van de Algemene wet bestuursrecht. Daarbij gaat het om rechtsbijstand die een derde beroepsmatig heeft verleend.
Wanneer het bezwaar niet door de gemeente gegrond verklaard wordt ben ik dan wel kosten aan bezwaarwozwaarde.nl kwijt?
Indien het bezwaar niet door de gemeente wordt gehonoreerd dan zijn de gemaakte kosten aan de door bezwaarwozwaarde.nl ingeschakelde taxateurs en juridisch medewerkers voor rekening van bezwaarwozwaarde.nl. U wordt hierdoor nooit geconfronteerd met kosten.
Kan ik altijd bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking, ook wanneer ik slechts een geringe verlaging van de WOZ-waarde wil?
Ja, u kunt altijd bezwaar maken tegen de door uw gemeente vastgestelde WOZ-waarde voor uw woning. De Hoge Raad heeft hierover meerdere uitspraken gedaan. Ook wanneer een woningeigenaar slechts een kleine aanpassing van de WOZ-waarde wenst, moet de gemeente een WOZ-bezwaarschrift in behandeling nemen. Voorheen konden gemeenten dergelijke bezwaarschriften afwijzen. Reden voor deze verandering is dat de WOZ-waarde niet alleen bepalend is voor de hoogte van de OZB-aanslag, maar bijvoorbeeld ook voor de erfbelasting. Zodoende kan een iets te hoge WOZ-waarde resulteren in flink hogere belastingaanslagen.
Kan ik ook bezwaar maken tegen een te laag vastgestelde WOZ-waarde?
Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een te lage WOZ-waarde. Een te lage WOZ-waarde kan nadelig zijn voor een waardecompensatie regeling of bij verkoop van uw object.
Ik heb de WOZ-beschikking ontvangen en ben het oneens met de vastgestelde waarde. Binnen welke termijn moet ik mijn WOZ-bezwaarschrift indienen?
Binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking moet uw bezwaar tegen de WOZ-waarde bij de gemeente zijn ingediend. De gemeente moet binnen het kalenderjaar reageren op uw WOZ-bezwaarschrift.
Zijn taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl ingeschreven bij de kamer van het NRVT?
Alle taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl dienen ingeschreven te zijn bij een kamer van het NRVT (wonen of WOZ) waardoor u gegarandeerd bent van de juiste deskundigheid van de taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl.
Betrokken partijen
John Schokker

Even voorstellen

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor iedereen die hun WOZ-waarde wil verlagen...

Lees meer >
Contact
  • Bezwaar WOZ-waarde B.V.
  • postbus 2324
  • 9704 CH Groningen
Lid van Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen
Erkend door Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
© 2024 Bezwaar WOZ-waarde B.V. - Algemene voorwaarden - Privacy statement - Disclaimer - Sitemap - Contact
Realisatie: SiteOnline