info@bezwaarwozwaarde.nl
 • Succesvol bezwaar maken

  Ruim 85% van de door ons ingediende bezwaren sinds 2011, zijn succesvol afgerond.

  Doe de gratis waardescan
 • WOZ-waardescan

  Bezwaar maken gaat heel makkelijk. Vul de waardescan in en wij gaan gratis voor u aan de slag.

  Doe de gratis waardescan

Succesvol bezwaar maken

Een te hoge WOZ-waarde kan u zowel als huiseigenaar alsmede eigenaar of gebruiker van een bedrijfsmatig object veel geld kosten. Er zijn diverse overheidsinstellingen die de te betalen belastingen en heffingen baseren op de WOZ-waarde van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan de onroerendezaakbelasting, inkomstenbelasting, waterschapsheffing en de schenk- en erfbelasting. Gelukkig is het relatief eenvoudig om te voorkomen dat u teveel belastingen en heffingen betaalt. Hoe? Door bezwaar via ons te laten aantekenen tegen de WOZ-waarde die uw gemeente heeft vastgesteld en zo uw WOZ-waarde te verlagen.

De kans op een succesvol bezwaar via ons tegen de WOZ-waarde die uw gemeente heeft vastgesteld is groot. In de afgelopen jaren hebben wij meer dan 85% bezwaren tegen de WOZ-waarde toegekend zien worden. Er kunnen verschillende redenen zijn, die maken dat de WOZ-waarde van uw woning niet correct is vastgesteld. U kunt hierbij denken aan achterstallige- of een verouderde staat van onderhoud, aardbevingschade of overlast door bijvoorbeeld windmolenparken.

WOZ-waardescan

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde gaat heel makkelijk. Vul om te beginnen de waardescan op deze website in. Wij laten u dan middels een beoordeling door een gecertificeerde WOZ-taxateur weten of de WOZ-waarde van uw woning klopt. Mocht blijken dat de WOZ-waarde veel te hoog of eventueel te laag is, dan helpen wij u indien gewenst bij het opstellen en indienen van een gratis WOZ-bezwaar. De hulp wordt u geboden door ervaren gecertificeerde taxateurs en adviseurs, die weten op welke manier het bezwaar de grootste kans van slagen heeft.

U krijgt van ons een persoonlijk account en wachtwoord, zodat u via deze website de ontwikkelingen rond uw WOZ-bezwaar kunt volgen. Ook dit kost u helemaal niets.

Inloggen op Mijn Bezwaar

Heeft u al een account aangemaakt? Dan kunt u hier inloggen om de status van uw bezwaar online te volgen.

Meer dan 20.000 mensen gingen u voor!
Veel gestelde vragen
Voor het opstellen en indienen van een WOZ-bezwaar door een erkend WOZ-taxateur hoef ik niets te betalen. Hoe zit dat precies?

U besluit een bezwaarprocedure tegen de WOZ-beschikking te starten en neemt hiervoor John Schokker als erkend WOZ-taxateur in de arm. Wanneer de gemeente uw bezwaar toekent en de WOZ-waarde vermindert, heeft u recht op een vergoeding van de proceskosten. Dit is geregeld in artikel 7.15 van de Algemene wet bestuursrecht. Daarbij gaat het om rechtsbijstand die een derde beroepsmatig heeft verleend.

Wanneer het bezwaar niet door de gemeente gegrond verklaard wordt ben ik dan wel kosten aan bezwaarwozwaarde.nl kwijt?

Indien het bezwaar niet door de gemeente wordt gehonoreerd dan zijn de gemaakte kosten aan de door bezwaarwozwaarde.nl ingeschakelde taxateurs en juridisch medewerkers voor rekening van bezwaarwozwaarde.nl. U wordt hierdoor nooit geconfronteerd met kosten.

Kan ik altijd bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking, ook wanneer ik slechts een geringe verlaging van de WOZ-waarde wil?

Ja, u kunt altijd bezwaar maken tegen de door uw gemeente vastgestelde WOZ-waarde voor uw woning. De Hoge Raad heeft hierover meerdere uitspraken gedaan. Ook wanneer een woningeigenaar slechts een kleine aanpassing van de WOZ-waarde wenst, moet de gemeente een WOZ-bezwaarschrift in behandeling nemen. Voorheen konden gemeenten dergelijke bezwaarschriften afwijzen. Reden voor deze verandering is dat de WOZ-waarde niet alleen bepalend is voor de hoogte van de OZB-aanslag, maar bijvoorbeeld ook voor de erfbelasting. Zodoende kan een iets te hoge WOZ-waarde resulteren in flink hogere belastingaanslagen.

Kan ik ook bezwaar maken tegen een te laag vastgestelde WOZ-waarde?

Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een te lage WOZ-waarde. Een te lage WOZ-waarde kan nadelig zijn voor een waardecompensatie regeling of bij verkoop van uw object.

Ik heb de WOZ-beschikking ontvangen en ben het oneens met de vastgestelde waarde. Binnen welke termijn moet ik mijn WOZ-bezwaarschrift indienen?

Binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking moet uw bezwaar tegen de WOZ-waarde bij de gemeente zijn ingediend. De gemeente moet binnen het kalenderjaar reageren op uw WOZ-bezwaarschrift.

Zijn taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl ingeschreven bij de kamer van het NRVT?

Alle taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl dienen ingeschreven te zijn bij een kamer van het NRVT (wonen of WOZ) waardoor u gegarandeerd bent van de juiste deskundigheid van de taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl.

Betrokken partijen
John Schokker

Even voorstellen

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor iedereen die hun WOZ-waarde wil verlagen...

Lees meer >
Contact
 • Bezwaar WOZ-waarde B.V.
 • postbus 2324
 • 9704 CH Groningen
Lid van Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen
Erkend door Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
© 2024 Bezwaar WOZ-waarde B.V. - Algemene voorwaarden - Privacy statement - Disclaimer - Sitemap - Contact
Realisatie: SiteOnline