info@bezwaarwozwaarde.nl

Bezwaar maken WOZ

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van uw woning kan een groot financieel voordeel opleveren. Over het algemeen bespaart u met een succesvol ingediend bezwaarschrift al snel enkele tientallen euro’s. Daarbij kan een bezwaar dat u nu indient invloed hebben op de WOZ-waarde van uw woning in de komende jaren. Als de woningprijzen stijgen zal de gemeente de WOZ-waarde van uw woning immers niet naar beneden bijstellen, maar enkel verder verhogen. Het maakt dat u ook de komende jaren teveel zal betalen bij een florerende woningmarkt. Op deze pagina leest u meer over bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van uw woning en de situaties waarin dit interessant kan zijn. Wist u dat een bezwaar in circa de helft van de gevallen wordt goedgekeurd door Nederlandse gemeenten? Ruim 85% van de door ons ingediende bezwaren sinds 2011, zijn succesvol afgerond.

Wanneer bezwaar maken tegen WOZ-waarde?

U kunt bezwaar maken tegen de WOZ-vaststelling door uw gemeente, als u vindt dat uw woning minder waard is. Mogelijk heeft u de woning rond de peildatum aangekocht en blijkt de WOZ-waarde hiervan hoger te liggen dan hetgeen u zelf voor de woning betaald heeft. Dit is vreemd, als u in het afgelopen jaar weinig of niets aan de woning heeft veranderd. Ook kan er sprake zijn van schade aan uw pand, wat niet in de berekening van uw gemeente is meegenomen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om schade door een verzakking van de grond onder uw woning, een aardbeving en andere vormen van natuurgeweld. Dergelijke schade heeft een negatieve impact op de waarde van uw woning.

Waarom bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Er zijn verschillende instanties binnen de overheid, welke de te betalen belastingen en heffingen berekenen op basis van de WOZ-waarde van uw woning. Des te hoger de WOZ-waarde van uw woning zodoende is, des te meer draagt u ook af aan belastingen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het eigenwoningforfait, de waterschapsbelasting en de schenk- en erfbelasting. Er zijn meer situaties waarbij u onnodig veel betaalt door een te hoge WOZ-waarde van uw woning. Bezwaar maken tegen de WOZ-vaststelling door de gemeente levert u al snel een flinke financiële meevaller op.

Bezwaar maken tegen WOZ-vaststelling na waardescan

Probeer voorafgaand aan het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-vaststelling te bepalen wat uw kans van slagen is. Het voorkomt dat u hier onnodig veel tijd in stopt. Een van de manieren waarop u dit zelf zou kunnen doen, is het vergelijken van de WOZ-waarde van uw woning met die van andere woningen in de wijk. Via het WOZ-waardeloket kunt u de WOZ-waarde van iedere woning in Nederland gratis opvragen. Dit werkt heel eenvoudig en geeft u een aardig beeld van een realistische WOZ-waarde voor uw woning. Ook kunt u een waardescan uit laten voeren via onze website. Voer de benodigde gegevens in en laat onze specialisten beoordelen of het voor u kan lonen om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde van uw woning.

Hulp bij bezwaar maken tegen WOZ

Blijkt bij de waardescan dat het voor u loont om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde die door de gemeente is vastgesteld? In dat geval ontvangt u van ons direct meer informatie over de wijze waarop u bezwaar kunt maken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw woning opnieuw te laten taxeren door een makelaar. Waar de gemeente enkel naar de buitenzijde van uw woning kijkt, let onze makelaar ook op eventuele schade aan de binnenzijde van het pand. Een taxatierapport van een ervaren makelaar wordt door gemeenten als belangrijke reden gezien om de WOZ-waarde van een woning naar beneden bij te stellen. Het is een stevig bewijs, dat de waardebepaling van uw gemeente zelf onjuist is. Op onze website leest u er meer over! Ook kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat we u er meer over kunnen vertellen.

Meer dan 20.000 mensen gingen u voor!
Veel gestelde vragen
Voor het opstellen en indienen van een WOZ-bezwaar door een erkend WOZ-taxateur hoef ik niets te betalen. Hoe zit dat precies?
U besluit een bezwaarprocedure tegen de WOZ-beschikking te starten en neemt hiervoor John Schokker als erkend WOZ-tax­ateur in de arm. Wanneer de gemeente uw bezwaar toekent en de WOZ-waarde vermindert, heeft u recht op een vergoeding van de proceskosten. Dit is geregeld in artikel 7.15 van de Algemene wet bestuursrecht. Daarbij gaat het om rechtsbijstand die een derde beroepsmatig heeft verleend.
Wanneer het bezwaar niet door de gemeente gegrond verklaard wordt ben ik dan wel kosten aan bezwaarwozwaarde.nl kwijt?
Indien het bezwaar niet door de gemeente wordt gehonoreerd dan zijn de gemaakte kosten aan de door bezwaarwozwaarde.nl ingeschakelde taxateurs en juridisch medewerkers voor rekening van bezwaarwozwaarde.nl. U wordt hierdoor nooit geconfronteerd met kosten.
Kan ik altijd bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking, ook wanneer ik slechts een geringe verlaging van de WOZ-waarde wil?
Ja, u kunt altijd bezwaar maken tegen de door uw gemeente vastgestelde WOZ-waarde voor uw woning. De Hoge Raad heeft hierover meerdere uitspraken gedaan. Ook wanneer een woningeigenaar slechts een kleine aanpassing van de WOZ-waarde wenst, moet de gemeente een WOZ-bezwaarschrift in behandeling nemen. Voorheen konden gemeenten dergelijke bezwaarschriften afwijzen. Reden voor deze verandering is dat de WOZ-waarde niet alleen bepalend is voor de hoogte van de OZB-aanslag, maar bijvoorbeeld ook voor de erfbelasting. Zodoende kan een iets te hoge WOZ-waarde resulteren in flink hogere belastingaanslagen.
Kan ik ook bezwaar maken tegen een te laag vastgestelde WOZ-waarde?
Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een te lage WOZ-waarde. Een te lage WOZ-waarde kan nadelig zijn voor een waardecompensatie regeling of bij verkoop van uw object.
Ik heb de WOZ-beschikking ontvangen en ben het oneens met de vastgestelde waarde. Binnen welke termijn moet ik mijn WOZ-bezwaarschrift indienen?
Binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking moet uw bezwaar tegen de WOZ-waarde bij de gemeente zijn ingediend. De gemeente moet binnen het kalenderjaar reageren op uw WOZ-bezwaarschrift.
Zijn taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl ingeschreven bij de kamer van het NRVT?
Alle taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl dienen ingeschreven te zijn bij een kamer van het NRVT (wonen of WOZ) waardoor u gegarandeerd bent van de juiste deskundigheid van de taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl.
Betrokken partijen
John Schokker

Even voorstellen

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor iedereen die hun WOZ-waarde wil verlagen...

Lees meer >
Contact
  • Bezwaar WOZ-waarde B.V.
  • postbus 2324
  • 9704 CH Groningen
Lid van Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen
Erkend door Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
© 2024 Bezwaar WOZ-waarde B.V. - Algemene voorwaarden - Privacy statement - Disclaimer - Sitemap - Contact
Realisatie: SiteOnline