info@bezwaarwozwaarde.nl

WOZ-waarde check

Het uitvoeren van een WOZ-waarde check helpt u in te schatten of de WOZ-waarde van uw eigen woning realistisch is. U zal niet de eerste woningbezitter zijn, die te maken krijgt met een WOZ-waarde boven de daadwerkelijke waarde van uw woning. Het betekent dat u structureel teveel betaalt aan heffingen en belastingen. Zonde, want het verlagen van de WOZ-waarde levert u al snel een besparing van enkele tientallen euro’s op. Er zijn verschillende manieren waarop u een WOZ-waarde check uit kunt voeren. U kunt hier zelf mee aan de slag gaan, of dit aan onze specialisten overlaten. Zij voeren graag een waardescan voor u uit. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van een WOZ-waarde check.

Redenen voor een WOZ-waarde check

Een WOZ-waarde check betekent dat u de WOZ-waarde van uw eigen woning vergelijkt met die van vergelijkbare woningen in de wijk. Op basis van zo’n vergelijking achterhaalt u of de WOZ-waarde die de gemeente voor uw woning heeft vastgesteld realistisch is. De gemeente doet dit op basis van data over de woningmarkt in z’n algemeenheid, de data over de verkoop van woningen binnen uw wijk, enzovoorts. Naar de binnenzijde van het pand of specifieke schade wordt hierbij niet gekeken. Het maakt dat de WOZ-waarde van uw woning mogelijk net zo hoog is als die van uw buren, terwijl de buren geen schade aan hun pand hebben. In de praktijk betekent dit dat de WOZ-waarde van uw woning te hoog is en u hierdoor teveel aan belastingen en heffingen betaalt.

WOZ-waarde check via centraal loket
U kunt zelf een WOZ-waarde check uitvoeren door het WOZ-waardeloket te bezoeken. Dit is een portaal van de Nederlandse overheid, waarbinnen u de WOZ-waarde van alle Nederlandse woningen vindt.

Financieel voordeel bij WOZ-waarde check

Heeft u bij een WOZ-waarde check opgemerkt dat de WOZ-waarde van uw woning te hoog is? In dat geval loont het om hier bezwaar tegen aan te tekenen. Zoals reeds beschreven, leidt een te hoge WOZ-waarde ertoe dat u onnodig veel aan belastingen en heffingen betaalt. Diverse overheidsinstanties berekenen de te betalen belastingen en heffingen namelijk op basis van de WOZ-waarde van uw woning. Denk aan de waterschapsbelasting die u afdraagt, het eigenwoningforfait, enzovoorts. Door de WOZ-waarde middels een bezwaar te laten verlagen, profiteert u van lagere lasten.

WOZ-waarde check middels een waardescan

Naast de mogelijkheid om de WOZ-waarden van woningen in de wijk zelf te vergelijken, kunt u voor een waardescan kiezen. Deze waardescan wordt door onze professionals voor u uitgevoerd en vraagt u eenvoudig, vrijblijvend aan via onze website. Na het invoeren van de benodigde gegevens en het activeren van uw persoonlijke account gaan zij aan de slag met het maken van een inschatting van de waarde van uw woning. Het vertelt u of de WOZ-waarde die nu door uw gemeente is vastgesteld realistisch is. Mocht dit niet het geval zijn, dan sturen we u direct meer informatie over de wijze waarop we u verder kunnen helpen.

Taxatie na WOZ-waarde check voor uw woning

Een van de manieren waarop u uw bezwaar tegen de WOZ-waarde van uw woning kunt onderbouwen, is het laten uitvoeren van een taxatie. Onze makelaar voert de taxatie uit, om te bekijken of de door ons vastgestelde waarde van uw woning sterk afwijkt van de WOZ-waarde hiervan. Door dit taxatierapport met toelichting naar uw gemeente te versturen, heeft u de kans dat de gemeente de WOZ-waarde van uw woning naar beneden bijstelt. Wist u dat jaarlijks circa de helft van de bezwaren geaccepteerd wordt door Nederlandse gemeenten? Aan het taxatierapport van een makelaar wordt over het algemeen veel waarde gehecht. Neem eens contact met ons op, zodat we u meer kunnen vertellen over de hulp die onze professionals u kunnen bieden.

Meer dan 20.000 mensen gingen u voor!
Veel gestelde vragen
Voor het opstellen en indienen van een WOZ-bezwaar door een erkend WOZ-taxateur hoef ik niets te betalen. Hoe zit dat precies?
U besluit een bezwaarprocedure tegen de WOZ-beschikking te starten en neemt hiervoor John Schokker als erkend WOZ-taxateur in de arm. Wanneer de gemeente uw bezwaar toekent en de WOZ-waarde vermindert, heeft u recht op een vergoeding van de proceskosten. Dit is geregeld in artikel 7.15 van de Algemene wet bestuursrecht. Daarbij gaat het om rechtsbijstand die een derde beroepsmatig heeft verleend.
Wanneer het bezwaar niet door de gemeente gegrond verklaard wordt ben ik dan wel kosten aan bezwaarwozwaarde.nl kwijt?
Indien het bezwaar niet door de gemeente wordt gehonoreerd dan zijn de gemaakte kosten aan de door bezwaarwozwaarde.nl ingeschakelde taxateurs en juridisch medewerkers voor rekening van bezwaarwozwaarde.nl. U wordt hierdoor nooit geconfronteerd met kosten.
Kan ik altijd bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking, ook wanneer ik slechts een geringe verlaging van de WOZ-waarde wil?
Ja, u kunt altijd bezwaar maken tegen de door uw gemeente vastgestelde WOZ-waarde voor uw woning. De Hoge Raad heeft hierover meerdere uitspraken gedaan. Ook wanneer een woningeigenaar slechts een kleine aanpassing van de WOZ-waarde wenst, moet de gemeente een WOZ-bezwaarschrift in behandeling nemen. Voorheen konden gemeenten dergelijke bezwaarschriften afwijzen. Reden voor deze verandering is dat de WOZ-waarde niet alleen bepalend is voor de hoogte van de OZB-aanslag, maar bijvoorbeeld ook voor de erfbelasting. Zodoende kan een iets te hoge WOZ-waarde resulteren in flink hogere belastingaanslagen.
Kan ik ook bezwaar maken tegen een te laag vastgestelde WOZ-waarde?
Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een te lage WOZ-waarde. Een te lage WOZ-waarde kan nadelig zijn voor een waardecompensatie regeling of bij verkoop van uw object.
Ik heb de WOZ-beschikking ontvangen en ben het oneens met de vastgestelde waarde. Binnen welke termijn moet ik mijn WOZ-bezwaarschrift indienen?
Binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking moet uw bezwaar tegen de WOZ-waarde bij de gemeente zijn ingediend. De gemeente moet binnen het kalenderjaar reageren op uw WOZ-bezwaarschrift.
Zijn taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl ingeschreven bij de kamer van het NRVT?
Alle taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl dienen ingeschreven te zijn bij een kamer van het NRVT (wonen of WOZ) waardoor u gegarandeerd bent van de juiste deskundigheid van de taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl.
Betrokken partijen
John Schokker

Even voorstellen

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor iedereen die hun WOZ-waarde wil verlagen...

Lees meer >
Contact
  • Bezwaar WOZ-waarde B.V.
  • postbus 2324
  • 9704 CH Groningen
Lid van Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen
Erkend door Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
© 2024 Bezwaar WOZ-waarde B.V. - Algemene voorwaarden - Privacy statement - Disclaimer - Sitemap - Contact
Realisatie: SiteOnline