info@bezwaarwozwaarde.nl

Horecaondernemer? Wees kritisch op uw WOZ-waarde!

In het kort

40% gesloten over 2021 dus trekken cafés, restaurants en hotels veel minder bezoekers.
Logischerwijs daalt dan de economische waarde van de horecapanden. De exploitanten en de brancheorganisatie eisen een korting op de WOZ-waarde.

Horecaondernemers en winkeliers, let op!

Door de Corona maatregelen van de overheid is het zeer aannemelijk dat uw WOZ-waarde voor 2022 te hoog is vastgesteld of dat zelfs de gehele aanslag onterecht is opgelegd door de gemeente. Het is hierdoor mogelijk dat u honderden euro's te veel aan belasting betaalt.

Het Corona-virus kan namelijk wel degelijk een negatieve invloed hebben op de WOZ-waarde van zowel Horeca als Winkelpanden maar zelfs ook voor overige bedrijfspanden zoals kantoren. Doordat de panden op de toestandsdatum van 1 januari 2022 verplicht gesloten waren is het volgens onze deskundigen goed verdedigbaar dat er onterecht een beschikking door de gemeente aan de gebruikers is opgelegd voor de te betalen onroerendezaakbelasting van dit jaar.

Daarnaast is de waarde van de panden in 2021 waarschijnlijk gedaald doordat er een deel van de huur is kwijtgescholden door pandeigenaren. Een in diverse sectoren te betalen lagere huur op 1 januari 2022 kan volgens onze deskundigen een direct negatieve invloed hebben op de WOZ-waarde van 2022.

De gemeente Amsterdam verlaagd de WOZ-waarde voor horecaondernemers

Amsterdam heeft als een van de eerste gemeentes de WOZ-waarde verlaagd voor horeca-ondernemers om de pijn van de lockdowns te verzachten. Daardoor hoefden deze ondernemers over 2021 minder onroerendezaakbelasting te betalen en zijn ze minder kwijt aan afvalstoffenheffingen.

De gemeente Amsterdam liep zo zeker €1,5 mln mis. Als brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland haar zin krijgt, vermenigvuldigt dit bedrag. Ook in andere gemeentes dreigen verliezen door WOZ-procedures.

Wees dus extra kritisch op de WOZ-waarde in 2022 die uw gemeente u oplegt. Het kan u zelfs duizenden euro’s op jaarbasis schelen.

Vragen of uw WOZ-bezwaar indienen? Graag helpen wij ondernemers om door deze zeer moeilijke tijd heen te komen middels een gratis WOZ-bezwaar.

Doe de gratis waardescan

Bezwaar WOZ Journaal

Meer dan 20.000 mensen gingen u voor!
Veel gestelde vragen
Voor het opstellen en indienen van een WOZ-bezwaar door een erkend WOZ-taxateur hoef ik niets te betalen. Hoe zit dat precies?
U besluit een bezwaarprocedure tegen de WOZ-beschikking te starten en neemt hiervoor John Schokker als erkend WOZ-taxateur in de arm. Wanneer de gemeente uw bezwaar toekent en de WOZ-waarde vermindert, heeft u recht op een vergoeding van de proceskosten. Dit is geregeld in artikel 7.15 van de Algemene wet bestuursrecht. Daarbij gaat het om rechtsbijstand die een derde beroepsmatig heeft verleend.
Wanneer het bezwaar niet door de gemeente gegrond verklaard wordt ben ik dan wel kosten aan bezwaarwozwaarde.nl kwijt?
Indien het bezwaar niet door de gemeente wordt gehonoreerd dan zijn de gemaakte kosten aan de door bezwaarwozwaarde.nl ingeschakelde taxateurs en juridisch medewerkers voor rekening van bezwaarwozwaarde.nl. U wordt hierdoor nooit geconfronteerd met kosten.
Kan ik altijd bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking, ook wanneer ik slechts een geringe verlaging van de WOZ-waarde wil?
Ja, u kunt altijd bezwaar maken tegen de door uw gemeente vastgestelde WOZ-waarde voor uw woning. De Hoge Raad heeft hierover meerdere uitspraken gedaan. Ook wanneer een woningeigenaar slechts een kleine aanpassing van de WOZ-waarde wenst, moet de gemeente een WOZ-bezwaarschrift in behandeling nemen. Voorheen konden gemeenten dergelijke bezwaarschriften afwijzen. Reden voor deze verandering is dat de WOZ-waarde niet alleen bepalend is voor de hoogte van de OZB-aanslag, maar bijvoorbeeld ook voor de erfbelasting. Zodoende kan een iets te hoge WOZ-waarde resulteren in flink hogere belastingaanslagen.
Kan ik ook bezwaar maken tegen een te laag vastgestelde WOZ-waarde?
Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een te lage WOZ-waarde. Een te lage WOZ-waarde kan nadelig zijn voor een waardecompensatie regeling of bij verkoop van uw object.
Ik heb de WOZ-beschikking ontvangen en ben het oneens met de vastgestelde waarde. Binnen welke termijn moet ik mijn WOZ-bezwaarschrift indienen?
Binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking moet uw bezwaar tegen de WOZ-waarde bij de gemeente zijn ingediend. De gemeente moet binnen het kalenderjaar reageren op uw WOZ-bezwaarschrift.
Zijn taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl ingeschreven bij de kamer van het NRVT?
Alle taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl dienen ingeschreven te zijn bij een kamer van het NRVT (wonen of WOZ) waardoor u gegarandeerd bent van de juiste deskundigheid van de taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl.
Betrokken partijen
John Schokker

Even voorstellen

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor iedereen die hun WOZ-waarde wil verlagen...

Lees meer >
Contact
  • Bezwaar WOZ-waarde B.V.
  • postbus 2324
  • 9704 CH Groningen
Lid van Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen
Erkend door Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
© 2024 Bezwaar WOZ-waarde B.V. - Algemene voorwaarden - Privacy statement - Disclaimer - Sitemap - Contact
Realisatie: SiteOnline