info@bezwaarwozwaarde.nl

Bezwaar WOZ

Bent u het niet eens met de aan uw woning toegekende WOZ-waarde? In dat geval loont het om een bezwaar WOZ in te dienen bij uw gemeente. Dit kan een lastig proces zijn, waardoor hulp van een gespecialiseerde partij wenselijk is. Waarop moet u letten bij het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde van uw woning? Hoe groot is de kans van slagen in uw situatie? Wij zoeken het graag voor u uit en helpen uw gemeente aan te zetten tot het herzien van de WOZ-waarde van uw woning. De afgelopen jaren is gebleken dat het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde van woningen in veel gevallen succesvol uitpakt. Door u hierbij te laten helpen, hoeft het u zelf weinig tijd en moeite te kosten!

Voordelen van bezwaar WOZ-waarde

Het aantekenen van bezwaar tegen de WOZ-waarde van uw woning kan verschillende voordelen opleveren. Diverse overheidsinstellingen berekenen de door u te betalen belastingen en heffingen op basis van de WOZ-waarde van uw woning. Blijkt de WOZ-waarde te hoog te zijn, dan betekent dit per definitie ook dat u teveel aan belastingen en heffingen afdraagt. Dit is zonde en eenvoudig te voorkomen, door een goed onderbouwd bezwaar in te dienen. Belastingen die gebaseerd zijn op de WOZ-waarde van uw woning zijn onder meer: eigenwoningforfait, waterschapsbelasting, schenk- en erfbelasting, inkomstenbelasting bij een tweede woning, etc.

Bezwaar WOZ-waarde om diverse redenen

Er kunnen diverse redenen zijn, die maken dat een bezwaar tegen de WOZ-waarde van uw woning het overwegen waard is. Mogelijk heeft u de woning rond de peildatum gekocht en blijkt de WOZ-waarde een jaar later aanzienlijk hoger te liggen. Dit zou niet mogen, wanneer u geen veranderingen heeft doorgevoerd aan de woning. Er zijn een aantal uitzonderingen, zoals erfpacht en bijvoorbeeld verhuur van de woning bij de aankoop hiervan. Ook kunt u via het WOZ-waardeloket achterhaald hebben dat vergelijkbare woningen een veel lagere WOZ-waarde hebben. Het loont dit op onderbouwde wijze te melden bij uw gemeente. Een derde optie is een waardebepaling of taxatie die u zelf heeft laten uitvoeren en niet overeenkomt met de WOZ-waarde die door de gemeente berekend is.

Werkwijze bij bezwaar WOZ

Op onze website heeft u de mogelijkheid de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde door onze experts te laten beoordelen. Nadat u uw persoonlijke account geactiveerd heeft op de website, zullen zij een waardescan voor u uitvoeren. Hierbij wordt naar verschillende factoren gekeken, die van invloed kunnen zijn op de WOZ-waarde van uw woning. Op het moment dat het interessant lijkt om een bezwaar tegen de WOZ-waarde in te dienen, dan brengen wij u hiervan op de hoogte. Zodra u de benodigde machtigingen heeft gegeven, gaan we aan de slag met het opstellen van het bezwaar. Nadat het bezwaar bij de gemeente is ingediend, is het wachten op de herziende WOZ-waarde. Wist u dat het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde in circa 50% van de gevallen succesvol uitpakte in de afgelopen jaren?

Hulp bij bezwaar WOZ indienen

Zelf bezwaar tegen de WOZ-waarde van uw woning indienen is niet eenvoudig. Hoe onderbouwt u op gedegen wijze, dat de WOZ-waarde van uw woning te hoog is? Naast het feit dat het onderbouwen van het bezwaar soms best lastig is, heeft u er de tijd wellicht niet voor naast uw drukke baan. Onze specialisten hebben een ruime ervaring in het indienen van bezwaarschriften tegen de WOZ-waarde van woningen. Laat u door onze specialisten helpen, om de kans van slagen bij het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde van uw woning te vergroten. U heeft er zelf geen omkijken meer naar met onze hulp! Neem contact met ons op, zodat we u er meer over kunnen vertellen.

Meer dan 20.000 mensen gingen u voor!
Veel gestelde vragen
Voor het opstellen en indienen van een WOZ-bezwaar door een erkend WOZ-taxateur hoef ik niets te betalen. Hoe zit dat precies?
U besluit een bezwaarprocedure tegen de WOZ-beschikking te starten en neemt hiervoor John Schokker als erkend WOZ-tax­ateur in de arm. Wanneer de gemeente uw bezwaar toekent en de WOZ-waarde vermindert, heeft u recht op een vergoeding van de proceskosten. Dit is geregeld in artikel 7.15 van de Algemene wet bestuursrecht. Daarbij gaat het om rechtsbijstand die een derde beroepsmatig heeft verleend.
Wanneer het bezwaar niet door de gemeente gegrond verklaard wordt ben ik dan wel kosten aan bezwaarwozwaarde.nl kwijt?
Indien het bezwaar niet door de gemeente wordt gehonoreerd dan zijn de gemaakte kosten aan de door bezwaarwozwaarde.nl ingeschakelde taxateurs en juridisch medewerkers voor rekening van bezwaarwozwaarde.nl. U wordt hierdoor nooit geconfronteerd met kosten.
Kan ik altijd bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking, ook wanneer ik slechts een geringe verlaging van de WOZ-waarde wil?
Ja, u kunt altijd bezwaar maken tegen de door uw gemeente vastgestelde WOZ-waarde voor uw woning. De Hoge Raad heeft hierover meerdere uitspraken gedaan. Ook wanneer een woningeigenaar slechts een kleine aanpassing van de WOZ-waarde wenst, moet de gemeente een WOZ-bezwaarschrift in behandeling nemen. Voorheen konden gemeenten dergelijke bezwaarschriften afwijzen. Reden voor deze verandering is dat de WOZ-waarde niet alleen bepalend is voor de hoogte van de OZB-aanslag, maar bijvoorbeeld ook voor de erfbelasting. Zodoende kan een iets te hoge WOZ-waarde resulteren in flink hogere belastingaanslagen.
Kan ik ook bezwaar maken tegen een te laag vastgestelde WOZ-waarde?
Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een te lage WOZ-waarde. Een te lage WOZ-waarde kan nadelig zijn voor een waardecompensatie regeling of bij verkoop van uw object.
Ik heb de WOZ-beschikking ontvangen en ben het oneens met de vastgestelde waarde. Binnen welke termijn moet ik mijn WOZ-bezwaarschrift indienen?
Binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking moet uw bezwaar tegen de WOZ-waarde bij de gemeente zijn ingediend. De gemeente moet binnen het kalenderjaar reageren op uw WOZ-bezwaarschrift.
Zijn taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl ingeschreven bij de kamer van het NRVT?
Alle taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl dienen ingeschreven te zijn bij een kamer van het NRVT (wonen of WOZ) waardoor u gegarandeerd bent van de juiste deskundigheid van de taxateurs van bezwaarwozwaarde.nl.
Betrokken partijen
John Schokker

Even voorstellen

Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor iedereen die hun WOZ-waarde wil verlagen...

Lees meer >
Contact
  • Bezwaar WOZ-waarde B.V.
  • postbus 2324
  • 9704 CH Groningen
Lid van Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen
Erkend door Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
© 2024 Bezwaar WOZ-waarde B.V. - Algemene voorwaarden - Privacy statement - Disclaimer - Sitemap - Contact
Realisatie: SiteOnline