Ruim 85% van de door ons ingediende bezwaren sinds 2011, zijn succesvol afgerond.
Doe de gratis waardescanBezwaar maken gaat heel makkelijk. Vul de waardescan in en wij gaan gratis voor u aan de slag.
Doe de gratis waardescanMiddels uw eigen account volgt u nauwlettend de ontwikkelingen omtrent uw bezwaar op de voet.
Doe de gratis waardescanVoor veel huishoudens valt in het eerste deel van het nieuwe jaar de WOZ-beschikking op de mat. Een spannend moment, want het zegt iets over hetgeen uw woning momenteel waard is. Tegelijkertijd vertelt het u meer over de belastingen en heffingen die u gaat betalen in het nieuwe jaar. De WOZ-waarde van woningen groeit vaak enigszins mee met de woningmarkt. Let er hierbij op, dat de peildatum van de WOZ-waarde vaak een jaar eerder is. Dit betekent dat de peildatum steeds 1 januari van het vorige jaar betreft. De waardestijging uit het afgelopen jaar is hierdoor niet meegenomen in de berekening van de WOZ-waarde van uw woning. Zelfs bij dalende huizenprijzen kan uw WOZ-waarde dus hoger uitvallen! Nadat u de WOZ-beschikking ontvangen heeft, is het belangrijk om goed te kijken naar de WOZ-waarde van de woningen in uw wijk. Is de waarde van uw woning realistisch, of wijkt de WOZ-waarde sterk af van hetgeen u zou krijgen bij de verkoop van de woning?
Verschillende overheidsinstanties bepalen de door u te betalen belastingen en heffingen op basis van de WOZ-waarde van uw woning. Denk hierbij onder meer aan het eigenwoningforfait en bijvoorbeeld de waterschapsbelasting die u afdraagt. Is de WOZ-waarde van uw woning relatief hoog, dan betekent dit dat u meer belasting betaalt. Zou het u lukken de WOZ-waarde te verlagen, dan kan dit bij een gemiddelde woning al snel tientallen euro’s aan financieel voordeel opleveren. Het is heel gebruikelijk om bezwaar aan te tekenen tegen de WOZ-vaststelling van uw gemeente, mits u dit bezwaar goed kunt onderbouwen. Wist u dat een dergelijk bezwaar in circa de helft van de gevallen wordt goedgekeurd door een gemeente? Bij Bezwaar WOZ-waarde zijn zelfs ruim 85% van alle ingediende bezwaren sinds 2011, succesvol afgerond!
Om voor uzelf een inschatting te maken van de waarde van uw woning, kunt u kijken naar de WOZ-waarde van de woningen in uw wijk. De Nederlandse overheid heeft hier het WOZ-waardeloket voor geopend. Het is een online, vrij toegankelijk portaal waar u de WOZ-waarde van iedere woning in Nederland kunt achterhalen. Een alternatief is het laten uitvoeren van een waardescan door onze eigen specialisten. U kunt zo’n waardescan eenvoudig online aanvragen. Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd en uw persoonlijke account geactiveerd heeft, gaan zij voor u aan de slag. Als blijkt dat het voor u loont om een WOZ bezwaar in te dienen, laten zij u dit weten. Het vervolg kan een taxatie van uw woning zijn.
Een taxatie van uw woning door een ervaren makelaar dient als een goede onderbouwing van een WOZ bezwaar. Mogelijk blijkt uit de taxatie dat de waarde van uw woning onder de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde ligt. Dit betekent dat u teveel aan belastingen en heffingen betaalt. Een verklaring hiervoor kan zijn, dat de gemeente enkel kijkt naar data over de verkoop van woningen in uw wijk. Daar waar een makelaar ook naar de staat van het pand aan de binnenzijde zal kijken. Mogelijk is het pand beschadigd geraakt door een bodemdaling of bijvoorbeeld aardbevingen in uw regio. Schade die invloed heeft op de waarde van het pand en zodoende meegenomen moet worden in de vaststelling van de WOZ-waarde.
Wilt u meer weten over het nut van het opstellen van een bezwaarschrift tegen de vaststelling van de huidige WOZ-waarde van uw woning? Neem in dat geval eens contact met ons op. Onze specialisten vertellen u graag meer over de waardescan die we voor u uit kunnen voeren. Evenals dat we u graag meer vertellen over de voordelen van het taxeren van uw woning bij een te hoge WOZ-waarde.
Even voorstellen
Bezwaarwozwaarde.nl is een initiatief van NVM-makelaar John Schokker van Makelaardij Schokker in Hoogkerk. Deze online dienstverlening is bedoeld voor iedereen die hun WOZ-waarde wil verlagen...
Lees meer >